Miere vs. Zahăr : -Zahărul-

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cuprins Articol

Sursă imagine: ImmuneHealthScience

 

Zahăr – Informații de bază

 

Zahărul este format dintr-o combinație de glucoză și fructoză, care se leagă împreună pentru a forma zaharoză. Nu are vitamine sau nutrienți adăugați.

Un carbohidrat dens în calorii, zahărul este derivat din sfecla de zahăr și din plantele de trestie de zahăr. Necesită prelucrare în mai mulți pași înainte de a deveni zahărul de masă rafinat, granulat, pe care îl folosim cel mai des în alimente și băuturi.

Dintre numeroasele tipuri diferite de zahăr, zahărul alb, brun și sub formă de cub sunt cele mai frecvent utilizate.

Zahărul brun este o combinație de zahăr alb și melasă și poate avea câteva urme de nutrienți. Se folosește în principal la prăjituri.

Zahărul brut este o versiune mai puțin rafinată a zahărului alb. Are o culoare maro deschis și conține cristale mai mari. Zahărul brut nu variază din punct de vedere nutritiv față de zahărul alb.

 

Care sunt avantajele zahărului?

Pro-uri

-Zahărul este o substanță naturală.
-Are un conținut scăzut de calorii.
-Are o durată lungă de valabilitate.
-Fiind carbohidrat, zahărul este o sursă potențială de combustibil rapid. Creierul tău are nevoie de 130 de grame de carbohidrați zilnic pentru a funcționa. Această substanță naturală are, de asemenea, un conținut redus de calorii, o linguriță conținând aproximativ 16 calorii.

Zahărul alb are o durată lungă de valabilitate și este ușor de utilizat în coacere și gătit. Zaharul este de obicei cost redus și ușor accesibil.

 

Există dezavantaje ale zahărului?

Contra

-Zaharul îți poate crește riscul de anumite boli.
-Poate provoca creștere în greutate.
-Poate fi mai greu de digerat decât mierea.
-Mâncatul unei cantități mari de zahăr poate crește riscul de boli de inimă și diabet de tip 2. Zahărul este un ingredient obișnuit în multe alimente procesate, așa că este posibil să mănânci mai mult decât îți dai seama. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și obezitate.

Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să fie foarte atente la consumul de zahăr, deoarece poate provoca creșterea glicemiei.

Dacă este consumat în cantități mai mari decât necesarul corpului tău, zahărul poate oferi o explozie rapidă de combustibil, urmată de o scădere accentuată a energiei. Este posibil ca organismul tău să găsească zahărul mai greu de digerat decât mierea, deoarece nu conține enzime.

 

Sfaturi pentru reducerea consumului de îndulcitori

Mulți oameni ajung la zahăr și miere din obiceiuri. Ne obișnuim cu gustul din băuturile și mâncarea noastră și ne lipsesc atunci când le eliminăm. Ideal este să scădem aportul consumat.

Încercați să folosiți o jumătate de linguriță de miere în ceai sau o jumătate de cub de zahăr în cafea, în loc de o porție completă. Puteți încerca același truc cu cerealele pentru micul dejun și iaurt. Dacă utilizați zahăr atunci când faceți prăjituri, reducerea cantității cu o treime poate avea un impact mai mic asupra gustului decât v-ați putea aștepta.

 

Acești doi îndulcitori, pe scară largă, au gusturi și texturi foarte diferite. S-ar putea să descoperiți că vă place gustul de melasă și umiditatea zahărului brun pentru coacere, dar preferați delicatețea mierii în ceaiul de dimineață. Experimentarea cu fiecare în timp ce sunteți atenți la cantitatea pe care o folosiți, vă poate ajuta să decideți care este cel mai potrivit pentru voi.

Mierea poate avea o reputație mai bună, dar atât mierea, cât și zahărul pot avea efecte negative asupra sănătății dvs. atunci când sunt utilizate în exces. Dacă aveți diabet, boli de inimă sau sunteți preocupat să vă gestionați greutatea, discutați cu medicul dumneavoastră despre nevoile dvs. dietetice. Ei pot lucra cu voi pentru a dezvolta cel mai bun plan nutrițional.